APRENDRE A ALIMENTAR-NOS EQUILIBRADA I SALUDABLEMENT

Aspectes dietètico-nutricionals

S'aprendrà a classificar els diferents grups d'aliments, en funció d'aspectes nutricionals, i s'exposaran diversos consells dietètics lligats al seu consum per a atansar-se a una alimentació equilibrada i saludable.
Pel fet que els àpats principals -dinar i sopar- són els que ens han d'aportar gran part de la ingesta calòrica i nutricional diària, cal que aquests siguin suficient i adequadament variats, en grups d'aliments, perquè ens puguin cobrir òptimament els nostres requeriments energètico-nutricionals. A tal fi, s'exposarà quins grups d'aliments hi ha d'estar presents, i en quines racions o quantitats, per a complir aquest objectiu (dins el marc d'una dieta normocalòrica).
I, donat que existeixen certes conductes i mals hàbits alimentaris ben instaurats, i que inconscientment estan condicionant i empitjorant la nostra alimentació, es tractaran específicament alguns d'ells, i com poden incidir significativament sobre la nostra salut i increment de pes i de grassa corporal.


Front els fogons, aspectes culinaris

S'elaboraran diferents plats molt apetibles: un plat únic complet, des del punt de vista de varietat en grup d'aliments i completament equilibrat nutricionalment; i, un primer i un segon plats, que es complementaran, constituint part del mateix menú.
En la seva elecció, com a plats exemplars, s'han tingut en compte tant aspectes qualitatius (textures, colors i temperatura de presentació dels plats, i tècniques culinàries emprades) com quantitatius, atenent-se a la ració de cada grup d'aliments.
Al llarg de tota la seva preparació, s'aniran comentant aspectes relatius a l'efecte de les diferents tècniques culinàries sobre el contingut nutricional dels aliments i consells culinaris per a conservar al màxim la qualitat nutricional dels ingredients emprats.


Material per a l'alumne/a

  • Fitxa nutricional de cada plat preparat, que conté el llistat d'ingredients i els seus gramatges (i mesures casolanes), els passos per a la seva elaboració i  l'etiquetatge nutricional per ració del plat.
  • Consells dietètics per a una alimentació saludable.

Durada: 2 hores

 

Preu: 45 €




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada