Aspectes dietètico-nutricionals
Front els fogons, aspectes culinaris
S'elaboraran diferents plats molt apetibles: un plat únic complet, des del punt de vista de varietat en grup d'aliments i completament equilibrat nutricionalment; i, un primer i un segon plats, que es complementaran, constituint part del mateix menú.
En la seva elecció, com a plats exemplars, s'han tingut en compte tant aspectes qualitatius (textures, colors i temperatura de presentació dels plats, i tècniques culinàries emprades) com quantitatius, atenent-se a la ració de cada grup d'aliments.
Al llarg de tota la seva preparació, s'aniran comentant aspectes relatius a l'efecte de les diferents tècniques culinàries sobre el contingut nutricional dels aliments i consells culinaris per a conservar al màxim la qualitat nutricional dels ingredients emprats.
Material per a l'alumne/a
- Fitxa nutricional de cada plat preparat, que conté el llistat d'ingredients i els seus gramatges (i mesures casolanes), els passos per a la seva elaboració i l'etiquetatge nutricional per ració del plat.
- Consells dietètics per a una alimentació saludable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada