Aspectes
dietètico-nutricionals
Com a pares i mares, ens
preocupem moltíssim de si els nostres petits estan adquirint uns bons hàbits
alimentaris i de si la seva dieta és suficientment variada i equilibrada.
Mitjançant aquest taller gastronòmico-nutricional es desitja facilitar les
eines suficients, dins aquests dos àmbits d’actuació, per a ajudar a minimitzar
i/o eliminar aquesta problemàtica i que es pugui tenir la plena garantia que la
seva alimentació és l’adequada i suficient.
Es plantejarà quines
conductes i mesures s’haurien d’adoptar per a incrementar-los la seva
apetència, principalment en els àpats principals.
S’exposaran idees i
suggeriments de com preparar i/o incorporar certs tipus d’aliments, els menys
atractius −verdures/hortalisses, peix i fruites−, i sovint rebutjats per part
dels petits, als àpats diaris. Que acabin formant part de la seva dieta
requereix, més que res, treballar la seva integració en la recepta i la forma
de presentació del plat.
Front els
fogons, aspectes culinaris
S’elaboraran diversos plats
molt fàcils, caracteritzats cadascun d’ells per a la integració, dins la
recepta, d’algun/s d’aquests tres grups d’aliments, com a ingredients. A cada
proposta s’empraran les estratègies culinàries i d’acabat del plat més adients
perquè aquests siguin apetibles per part dels petits comensals.
Durant el seu procés
d’elaboració, es plantejaran altres idees i recomanacions igualment eficaces
per a assolir aquest mateix objectiu.
Material per
a l'alumne/a
- Fitxa nutricional de cada plat preparat, que conté el llistat d'ingredients i els seus gramatges (i mesures casolanes), passos per a la seva elaboració i etiquetatge nutricional per ració del plat.
- Llistat d’estratègies dietètiques i culinàries treballades al taller, per a poder-les posar en pràctica a casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada